Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedili kalıp simultane insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. üste bina içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine duvar olabilir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı cimriya kapanmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlıklı olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek derunin kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması yapılabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar konulevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu yürekeride mahsur kalabilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın bapsı nedir ve ne ustalıke yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek karınin kullanılan bir bapdır.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir yapıda olan bu ovalar kötü durumların erkân göstericisidir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden sadece 6 dakikalık kısa bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla mimariların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız olabilir. En güzel seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Bu yüzden özellikle Yangın Çıkış Kapısı çok birimli şifahane üzere kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda içli davranılmalıdır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz nazikçe malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı yürekin sac lafınlığı 1.0 mm yahut elan rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara hatırlamak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan içeriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Report this wiki page